top of page
  • Writer's pictureBirinci Adventure

Barlas Airsoft Takımı Kuruluyor

Updated: Mar 30, 2021

Taktik Atıcılık ve Airsoft Spor Kulübü bünyesindeki kendi iç tüzüğü olan ilk resmi airsoft takımı olarak 2017 yılında 10 kişilik bir ekip ile Barlas Airsoft Takımımızı kurduk. İlk Takım kaptanlığını oy birliğiyle ben üstlendim. Bu süreçte ilk takım başvuru formlarını, takım tüzüklerini, dernek takım kurallarını, kılık-kıyafet yönetmeliğini, etkinliklere katılma şartlarını, takım üyesi olmak için neler yapılması gerektiği gibi prosedürleri dokümantasyon haline getirip kulüp standardını oluşturduk ve dernek yönetiminin onayına sunduk.

Kocaeli airsoft topluluğunun ilk takımı ilk yazılarımda da bahsetttiğim gibi AZAP Takımı idi ve geçmişten günümüze Kocaeli'deki tüm airsoft etkinliklerini planlayan takım idi. Zaman içinde hayat şartları ve oyun alanları ile ilgili konulardan dolayı sayı giderek azaldı ama AZAP Takımı kemik kadrosunu hep korudu.


Aynı yıl içinde Gebze ekibi de takım olarak oluşuma dahil oldu ve onlarda Gebze 1923 Airsoft Takımını hayata geçirdi.


Gün geçtikçe dernek içinde kurumsal yapının oturması ve geliştirilmesi için tüm takımlar ve oyuncular birlik beraberlik içinde ilerlemeye çalıştı ve halen de bu yolda çalışmalar devam ediyor.


2000 li yıllarda pendeminin patlak vermesi ile uzun bir ara versek de her şey normale döndüğünde kaldığımız yerden devam ettik, ediyoruz, edeceğiz.


Her bir takım üyemiz normal hayatlarında farklı meslek ve yaşam tarzlarına sahip, ama konu airsoft olunca oyun alanında tek vücut olmak ve günün sonunda oyun veya oyunlar kazanmak için tam konsantrasyon ile eğlenceli vakit geçirme çabasındadır.


Barlas Airsoft Takımının önceliği, derneğimiz ve Kocaeli airsoft adına faydalı olacak her oluşum da ve etkinlik de yer almak, elini taşın altına sokmaya gayret etmektir.

M. Gökhan BİRİNCİ @birinciadventure 11.11.2017


bottom of page