top of page
  • Writer's pictureBirinci Adventure

10. Köy Projesi için Somut Adımlar Atılıyor

Updated: Mar 31, 2021

Araziyi bulduk. İçinin çalı çırpısını temizledik. Yabani ağaçları da ayıkladık. Meyve ağaçlarına da hiç dokunmadık. Hatta daha fazlasını nasıl dikebiliriz diye kafa patlatmaya başladık.


Arsamızın önünden patika yol geçiyor, hatta araç geçebilecek şekilde. Fakat kışın araç ile çıkmaya elverişli olmayabilir. Bunun için bir çözüm üretmek lazım.

Arsa aklımdakini yapmak için uygun gibi. 630 m2 ye yakın bir alan. Ekip biçmek için 95 m2, Bağ Evi için veranda dahil 43 m2. Meyve ağaçları ve yeşil alan içinde geriye ortalama 300 m2 bir alan kalıyor.

Başlangıç için ideal. Bakımı, ekip biçmesi başlangıçta zor olacağından biz acemiler için gayet yeterli.

Etrafını çit ile döndük mü tamamdır.


10. Köy için ilk adımlar...


Ben bu projeye 10. Köy adını verdim. İnsanların ve bu yalan dünyanın karmaşası, iki yüzlülüğü, içini kötü niyet bürümüş insanoğlunun çokluğu mu dersiniz bilmem. Ben dokuz köyden kovuldum, ahanda burası 10. Köy ve benim alanım. Burada 9 köydeki ahaliye yer yok. Kovulan herkese kapım açık. Yeter ki ihanet, gıybet ve insancıklarla uğraşacak vakitleri ve niyetleri olmasın.


Biz karı-koca çalışan, 2 evladımız ile hayatın bize sunduklarını iyi görmeye ve iyi değerlendirmeye gayret eden kendi halinde bir aileyiz. Dedim ya 10. Köyümüzü arıyoruz. Öyle çok büyük gelir kaynaklarımız yok. Maaş ile geçinen bir tık standart üstü bir Türk ailesiyiz.


Baksanıza salgınlar artık uzak değil, savaşlar desen öyle. Filmlerde izlediğimiz senaryolar gerçek mi oluyor? Onu bunu bilmem ama her zaman bilinçli yapılan her şeye ilgim olmuştur. Artık yaş olarak da kırklar kulübüne üyeliğim kabul edildi. Bundan sonra iyiyi arayıp ebedi istirahatimize çekilene kadar ailemi, sevdiklerimi iyi görmek, onlarla bolca vakit geçirmek istiyorum. Çok da gözüm yok, az da olsun istemem. Her şeyden yeteri kadar olsun kafi.

Konumuza dönecek olursak, evet 10. Köy için somut adımlar atılmaya başlandı.

Önce yol kepçe ile tamamen düzeltildi, dik yokuşlar revize edildi. Yola 7 kamyon mıcır döküldü. Artık karda kışta bile araç ile araziye kadar gidilebilir.

10. Köyü kurarken başıma gelenleri birebir sizlerle paylaşacağım. Maliyetinden, inşaatına, belalardan, iyi olanlara kadar her şeyi.

Yakın zamanda arazi içinin planlanması ve su sorunsalının çözümü için arazi de olacağım.

Bakalım bizi bu yolda neler bekliyor.

M. Gökhan BİRİNCİ @birinciadventure 12.09.2020

Gelecek Yazı: Bağ Evi, Arazi revizesi, su planı hakkında İncelemeler...

Recent Posts

See All

BAĞ EVİ PROJESİ

Su sorununu kısmen çözdükten sonra inşaat için gerekli su problemini halletmiş olduk. Ustamız ile gerekli malzemeleri planlayarak önce konumlandırmamızı yaptık. Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz

Bağ Evi, Arazi revizesi, su planı hakkında İncelemeler

Alanı aldıktan ve yolu çözdükten sonra önce elimizdeki problemleri, amacımızı ve bunlara uygun planımızı hazırlama vakti gelmişti. Önceliğimiz arazinin şekillendirilmesiydi. Çünkü arazimiz yer yer ort

bottom of page