top of page
  • Writer's pictureBirinci Adventure

Bağ Evi, Arazi revizesi, su planı hakkında İncelemeler

Alanı aldıktan ve yolu çözdükten sonra önce elimizdeki problemleri, amacımızı ve bunlara uygun planımızı hazırlama vakti gelmişti.


Önceliğimiz arazinin şekillendirilmesiydi. Çünkü arazimiz yer yer ortalama 30 derecelik bir eğimde idi.


Arazimizi 3 basamaklı yapmaya karar verdik. En üstteki birinci alan evi ve yaşam alanımızı konumlandıracağımız yerdi. İkinci alan aktivite ve zaman geçirme alanı idi. Üçüncü ve en alttaki alan ise ekip biçmek için tarla olarak planlanacak alan idi.


Kepçe ile anlaşıp alanın revizesini yapmıştık. Bu tarz arazilerde düzleştirme yaptığınızda ilk alanın arkasında bir yükselti oluşmaktadır bu yükselti zamanla toprak kayması yapabilmektedir. Bu nedenle alanı düzleştirirken Bağ evini ve wc ve malzeme kilerini iki yan tarafa konumlandırıp ortayı boş bırakmayı düşündük. Böylece herhangi bir sorunda veya alan revizesinde orta alanı istediğimiz gibi kullanabilecektir.


Bir tam günlük çalışma ile alan revizesini tamamladık. Toprağın oturması için bu işlem için eylül ayını seçtik böylece bağ evini yapana kadar toprak yağmur vb. çevre faktörleri ile oturur ve elverişli hale gelir diye düşündük.


Bu işlemlerden sonra konaklama alanını yapmaya karar verdik. Aslında ilk başta biz kamelya tarzı bir alan düşünüyorduk. Maddi anlamda çok zorlanmamak ve hızlı karar vermemek için bu şekilde düşünmüştük. Fakat gerek gelen ustamızın direktifleri gerek çevre halkın yönlendirmesi ile böyle bir düşüncenin aslında bizim için daha maliyetli olacağına karar vermemizi sağladı ve işe koyulduk.


Tabi ilk çözmemiz gereken konu su idi. Çünkü yapacağımız inşaat işinde su olmadan maalesef bir planlama yapmamız söz konusu değildi.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

BAĞ EVİ PROJESİ

Su sorununu kısmen çözdükten sonra inşaat için gerekli su problemini halletmiş olduk. Ustamız ile gerekli malzemeleri planlayarak önce konumlandırmamızı yaptık. Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz

bottom of page